http://hazyq.malaysiac.com/

tu la rumah baru skrg… kali ni aku akan btol2 setia kat sana… hahaha
😄

Wedding | Kuching

December 18, 2009

Salam kepada semua… gmba wedding (pernikahan) ni sbnrya bukan oficial job.. cuma temankan kawan sbb ni kawan kepada kawan… hahaha…. so, dapat la  tengok cara org sarawak bernikah.. akad dia x sama macam kat sgor… aku x shoot banyak pon sbb da ada OP.. so xnk la kacau OP tu amik gmba… kang kena marah plak dgn OP tu plak.. hahaha…  lagipon esok (19-20) aku dapat job kat sini.. shoot nikah & bersanding.. shoot n burn.. so berbaloi jugak la balik kampung… sambil menyelam mnum air… dapat tambah pengalaman kat kampung sendiri.. setahun sekali je balik… so tgk la gmba yang ada ni.. semua x edit.. terus upload…

p/s: kepada org kuching.. sape nk kawen akhir thun dpn.. leh la bgtau.. hehehe…

Merayau Sekitar Waterfront

December 17, 2009

Gambar2 kat bawah ni aku ambil semasa ak lepak kat waterfront. Ada aktiviti hujung tahun (penutupan tahun 2009) anjuran Kementerian Kebudayaan dan Kesenian.. Macam2 pameran dan persembahan diadakan.. Pameran lomo pon ada.. etc..  So, ak smpat lepak dngan founder PhotoHunter Wandy Saeit… so, tgk la gmba yg ada ni…

Kembali Sekali Lagi di Sini

December 17, 2009

Salam kepada semua, da lama ak x bukak wordpress ni sejak bulan 11 haritu,  ni ak kembali sekali lagi dalam wordpress ni..aku pun xtau apa yg ak kejar selama ni.. xde hala tujuan… sekejap BLOGSPOT sekejap WordPress… hahaha.. memang pelik… boleh stress aku dibuatnya…Untuk pengetahuan semua, aku skrg masih lagi kat Kuching..  aku akn balik ke Selangor 23hb ni… banyak gak gmba aku amik kat sini tp disebabkan masalah internet… aku x dapat nk kongsikan gmba2 tu bersama… tp kat FB dan FlickR aku ada letak sedikit gmba… boleh la tgk2 kat sana…

p/s: Selamat Menyambut Awal Muharam, smoga tahun yg mndatang lebih baik dari tahun sebelum ini… InsyaAllah…kalau korg semua nk thu.. aku dilahirkan pada 23Julai1990 bersamaan 1Muharram

I’m Hazyq | Coming Back

November 13, 2009

I'm Haziq | Hazyq Foto

Muhammad Haziq Saharuddin

19 tahun

23 Julai 1990

Miri-Klang-Cheras-Kuching

Single BUT Married

0 1 7 – 2 9 8 5 8 7 1

http://www.flickr.com/photos/akuhazyqfoto/

ym: hazyq_04

Salam Ramadhan

August 23, 2009

salam

Salam ramadhan kepada semua muslim di seluruh.. slmat menunaikan ibadah puasa ini dgn sebaik-baiknyaa

nota kaki: gamba ini diambil semasa hari puasa yg ke-2

Nway.. aku skrg aktif di blogspot

jadi selamat menjalani ibadah puasa sekali lagi

Parti KeAdilan Rakyat

August 3, 2009

Semalam aku telah menghadiri majlis pernikan sepupu ayah ku di Kg Jawa Klang.. saje je menembak… dorg da ada OP yg pro.. jadi aku dapat la tgk cmne org pro cover majlis nikah macam ni.. dapat la aku cedok sikit2 ilmu yg ada kat pro tu… so, layan apa yg ada ni..

IMG_3307IMG_3269IMG_3255IMG_3272IMG_3250IMG_3264IMG_3261IMG_3279IMG_3274

HAZIQ

017-2985871

hazyq_04@yahoo.com

Aku Telah Kembali

August 1, 2009

Telah lama aku tidak update blog aku ni… Habis berhabuk aku tinggalkan.. .Internet wi-fi maktab yg sedikit gampang banyak menyusahkan aku…. banyak perkara yang aku telah lakukan dan terjadi tetapi tidak dapat aku kongsikan bersama……

Sebahagian daripada aktiviti2 yg kurang berfaedah yg telah aku buat mggu ni…

sebenarnya banyak lagi gmba ak nk upload.. tp pening nk pilih sbb da byk sgt.. so layan apa yg ada ni dulu ea..

Nway.. aku telah menyertai satu pertandingan fotografi anjuran jabatan sains di maktab ku.. x sangka aku jadi johan.. padahal gmba x la gempaq mana pon.. mungkin penyertaan yg tidak begitu banyak memberi sedikit advantage kepada ku… lagipon ramai pro2 kat maktab aku x submit gmba.. klu dorg submit.. confrm xde can aku nk menangg

Johan

aku

23 julai kembali lagi.. sudah 19 kali aku berjumpa 23 julai.. semoga aku bertambah matang, diredahi oleh Allah

Nway.. Terima Kasih kepada semua yg wish aku… tidak lupa juga kepada telur yg diHADIAHkan oleh dia.. tahun dpan you plak kena.. igt tuh…

terima kasih E for ur cupcakes…

Cupcakes

byk lagi gmba nk diupload…

nway… thanks kepada si pemberi ala2 poskad CLiCK CLiCk…

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.